Find a map

Find-a-map-r este un serviciu Twitter based care îţi răspunde la orice request de adresă [oraş, stradă, număr] pe care îl formulezi ca reply la http://twitter.com/findmap. Răspunsul către cel ce a făcut requestul nu este chiar automat, pentru că reply-ul cu rezltatul final vine de la cel care a gândit jucăria, Andrei Gheorghe.

De ce ai face un astfel de request via un cont de Twitter când ai la dispoziţie Yahoo!Maps?

Pentru că, pe Yahoo!Maps, un link la pagina cu rezultatul căutării este foarte lung. În schimb, @findamap trimite rezultatul căutării la Find-a-map-r, totul reducându-se la un link mai scurt către o imagine PNG cu poziţionarea pe hartă a adresei. Această adresă este trimisă mai departe de către Andrei, care sper, să nu obosească la un moment dat, iar voi să vă rătăciţi 🙂 .

Şi în plus de asta este fun 🙂 .

Din câte am înţeles eu din discuţiile de pe Twitter, în primă fază se folosesc mai multe geocodere, dar Yahoo!Maps este cel mai relevant.

[via Marius Deak pe Twitter]

Later Update: mashup între Google Street View şi Twitter.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

3 comments

Pingback: De turism nu mai vorbim … « Profil virtual
Pingback: Google City Tours | Ghid Turistic Digital 2.0
Pingback: VideoMaps | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.