Se înmulțesc planificatoarele de călătorii. Azi despre SkyTrip.ro

Pe 1 martie 2011, firma Sky Group din Timișoara a lansat site-ul skytrip.ro, un planificator de rută și bază de date a obiectivelor turistice din România. Ca direcție și scpop skytrip.ro se alătură unor servicii ca triptime.ro și aboutro.com.

Site-ul pune la dispoziția vizitatorilor informații pentru aproximativ 3099 obiective și 7441 oferte în hotelurile și restaurantele înscrise în baza de date. Dacă triptime.ro permite afișarea pe traseul stabilit numai a obiectivelor dintr-o anumită categorie, iar aboutro.com permite planificarea unui traseu pe baza obiectivelor deja semnalate pe hartă, nedepinzând de un traseu fix, skytrip.ro nu permite o filtrare a obiectivelor, acestea fiind afișate automat sub harta ce redă traseul dorit, singura filtrare fiind cea de proximitate (distanța maximă a obiectivelor față de traseul inițial).

Fiecare obiectiv are pagina sa de prezentare, pagină în care se găsesc semnalate și unități de cazare sau restaurante, facilități ce nu se regăsesc momentan nici pe triptime.ro, nici pe aboutro.com (echipa aboutro.com face demersuri în această direcție, pentru mai multe detalii vezi interviul). Rezervările prin email, direct din paginile unităților de cazare, nu sunt posibile decât pentru unitățile de cazare care plătesc un abonament. În încercările mele de a găsi o astfel de unitate de cazare nu am găsit decât unități de cazare care au optat pentru înscrierea gratuită pe site, drept urmare, demersurile pentru rezervări se fac prin telefon.

De asemenea, skytrip.ro pune la dispoziția vizitatorilor un calendar al evenimentelor culturale, artistice, sportive etc., aceștia având posibilitatea alegerii acestora după dată, județ, tip de eveniment. Din păcate, evenimentele nu sunt semnalate pe hartă la planificarea traseului.

Gurmanzii au la dispoziție și o secțiune de rețete culinare, rețete pentru care ar fi potrivit un planificator de rută cu specific. De exemplu, îmi stabilesc un traseu de la Brașov la Sighișoara, pe parcursul căruia să mi se afișeze restaurantele care prepară produse după rețetele respective sau locurile de origine ale rețetelor.

Cei ce preferă deplasarea în țară cu avionul au la dispoziție un motor de căutare bilete avion oferit de esky.ro. De ce nu și o afiliere cu serviciile de car sharing românești?

Până la momentul publicării acestui post, reprezentanții skytrip.ro nu au răspuns solicitării trimise de  mine pentru informații suplimentare despre proiect .

Dacă la prima vedere site-ul încântă prin complexitatea sa, la o analiză mai atentă constatăm că există informații false ce nu fac decât să deruteze vizitatorul. Cum îmi stă în fire, fac teste de căutare după destinații pe site-urile pe care le analizez. Cum skytrip.ro se declară un site cu informaţii complete, actualizate la zi, despre toate obiectivele de interes turistic din ţară, am căutat pe site un obiectiv turistic nu foarte căutat (și asta datorită transformării sale în timp), Lacul Tătaru din Județul Brăila, lac despre care am scris pe Wikipedia, de unde au fost preluate de altfel și informațiile existente pe pagina de prezentare de pe skytrip.ro.

Surpriza a fost să constat că imaginea folosită în descriere nu are nici o treabă cu realitatea, Lacul Tătaru fiind la momentul actual o luncă în care mai băltesc pe ici și colo mici lacuri formate în urma ploilor, singura vegetație fiind cea caracteristică stepei (ierburi mărunte), nicidecum stufăriș și arbuști ca în imaginea de prezentare. Am semnalat problema via Twitter, dar se pare că folosesc canalul de comunicare doar pentru redarea feed-ului de pe site.

Mergând mai departe, se pare că munca de documentare dupusă în decursul unui an de zile nu a constat neapărat în generarea de conținut original, ci în preluarea de materiale fără a cere acordul autorilor de drept. Nu vreau să intru în amănute, ci doar vă direcționez acolo unde au fost semnalate astfel de abateri, pe blogul de călătorii calatoriisifotografii.blogspot.com (1, 2, 3).

[www.skytrip.ro | via b1.ro]

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Parcul Luigi Cazzavillan

Next Article

Greşeli frecvente pe semi site-urile de turism electronic (V)

Related Posts
Total
0
Share