flaps.ro a fost preluat de către Mediafax Group

Nu ştiu dacă flaps.ro a reuşit să se înscrie în primele 10 site-uri de rezervări online din România (via), la un an (2009) de la lasare sa (2008), dar ştiu sigur că a fost preluat de către Mediafax Group, ceea ce ne duce cu gândul că şi-a făcut loc, cel puţin, către primele 10 poziţii.

*O mică observaţie legată de articolul din dailybusiness.ro: site-ul nu a fost lansat propriu-zis, ci relansat, lansarea oficială a avut loc în 2008, şi a fost făcută de către agenţia de turism Travelart. În prezent, VelTravel.ro nu are nici o legătură de tip business cu flaps.ro (cel puţin din câte ştiu eu), procesarea rezervărilor fiind făcută în continuare de către Travelart. Nu ştiu cine a scris articolul, dar cu siguranţă dădea din coadă la două subiecte de moment pe care le-a mixat (preluarea flaps.ro de către Mediafax Group şi parteneriatul dintre VelTravel.ro şi portalurile de ştiri realitatea.net şi money.ro; legat de parteneriatele VelTravel.ro, se pare că cel cu gsp.ro nu a prins aşa de bine:) din moment ce s-a reorientat către două portaluri generaliste de ştiri). Din păcate, nu într-un mix bun. 🙂

Revenind, iniţial în flaps.ro s-au investit 8.000 EUR, iar de promovarea sa s-a ocupat agenţia KINECTO. Site-ul de rezervări are în spate sistemul de rezervări Amadeus (notă: toate emailurile de confirmare a rezerărilor vor conţine trimiteri către site-ul checkmytrip.com, ce permite vizualizarea tuturor detaliilor rezervării) şi nu permite rezervări decât cu 2 zile înaintea zborului.

Chiar şi după preluarea sa de către Mediafax Group, de partea de procesare a rezervărilor se va ocupa agenţia Travelart, agenţie coordonată de către Radu Dumitrescu.

Ştie cineva preţul tranzacţiei? 🙂

Înainte de a face o rezervare online pentru bilete de avion, citeşte şi articolul Ce trebuie să ştiţi când cumpăraţi bilete de avion online?.

 

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

4 comments

Cred ca s-au cam pierdut in detalii cei de la DB din cauza ca articolul e scirs de cineva din sectiunea New Media. Parca cei pe care i-am cunoscut eu de la Turism intelegeau mai bine business-ul.
PS – Genial si comentariul din partea lui „dan” la articol.

Pingback: Mediafax vrea să facă topul oraşelor #rotravel | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.