Cine mă mai citează. De această dată, așa cum trebuie

Faptul că mi-am găsit subiecte de pe blog prin lucrări de licenţă sau prin studii de specialitate, fără a fi citată aşa cum se cuvine, nu mai e demult o noutate. Ba chiar mi-am găsit un întreg articol de pe blog integrat intr-un curs de marketing, citat doar cu sursă, fără link activ şi direct la postul respectiv, de parcă nici nu ar există secţiunea de netichetă, unde specific clar cum se face citarea.

În zilele ce urmează am să aduc completări importante secţiunii în cauza pentru a defini concret ce înseamnă preluare de fragmente, citare corespunzătoare şi aşa mai departe.

Din fericire, pot veni şi cu exemple pozitive în două lucrări (o teză de doctorat și un articol) despre aspectele legale ale comercializării biletelor de avion online. Este vorba de acelaşi autor pentru ambele lucrări. De una dintre ele v-am menţionat în trecut, pe Facebook. Pe cea de-a doua am descoperit-o aseară, în timpul monitorizării săptămânale pentru subiecte pentru blog.

Cele două lucrări în care texte şi informaţii de pe acest blog au fost citate corespunzător sunt:

  1. Răspunderea juridică civilă a cărăuşului pentru prejudiciu în cazul transportului aerian (.pdf), teză de doctorat, Chișinău 2010; sper doar că lucrarea în cauză a ajuns și pe mâni bune doar cu scopul de documentare și nu pentru a fi folosită ca atare;
  2. Comercializarea biletelor de avion în formă electronică: probleme şi soluţii (.doc), articol apărut în Revista Națională de Drept, Bacău, noiembrie 2011.

În ambele cazuri autorul este Mihalache Iurie, doctor în drept, lector la Universitatea de Stat din Moldova, căruia îi mulţumesc pentru corectitudine.

Legat de subiectele tratate de dânsul, dacă aveţi ceeva de adăugat, o puteţi face în comentarii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Când ieși la ocazie, să ai bani suficienți la tine

Next Article

Pachete turistice la preț redus. Cuponiada continuă

Related Posts
Total
0
Share