Colecția de hărți montane Munții Noștri a fost transpusă într-o aplicație mobilă

muntii nostri

Aplicația mobilă Munţii Noştri aduce pe telefonul mobil al montaniarzilor colecţia de ghiduri turistice dedicate munților României, publicată de editura Sport-Turism între anii 1974-1992.

Schubert & Franzke, firma specializată în maparea regiunilor turistice și orașelor, firmă ce se află și în spatele proiectului map2web.eu, a preluat acest brand și a îmbunătățit calitatea hărților existente ale masivelor muntoase din România, aducându-le în secolul XXI.

La fel ca și hărțile pe hârtie din noua colecție, hărțile de pe mobil cuprind reprezentarea cartografică a masivelor montane, o descriere amplă a traseelor, alături de listarea unor popasuri şi refugii.

Popasurile și refugiile sunt afișate în funcție de traseul pentru care se optează, iar traseele sunt predefinite și nu pot fi combinate. În cazul în care utilizatorii doresc să facă un traseu montan constituit din mai multe segmente, aceștia trebuie să își planifice din timp drumețiile, schimbând pe parcurs afișarea traseelor în aplicație.

Este important de știut că după momentul descărcării hărților acestea pot fi accesate offline. De asemenea, atât timp cât telefonul mobil dispune de o funcție GPS, utilizatorii se pot localiza pe hartă, având acces la informații despre latitudine, longitudine și elevaţie.

La momentul scrierii acestui articol, se pot descărca gratuit, după instalarea aplicației, hărți pentru Munții Bucegi, Munții Ciucaș, Munții Piatra Craiului, Postăvaru – Piatra Mare – Baiului, Munții Retezat și Munții Rodnei.

Singurul preț pe care trebuie să îl plătiți după instalarea hărților necesare constă în afișarea unor reclame tematice înainte de afișarea acestora, reclame interstițiale (de exemplu, reclamă la o bere înainte de a accesa harta munților Bucegi -despre ce bere să fie vorba?- și la un hotel înainte de a accesa harta Munților Ciucaș). Reclamele nu sunt intruzive, nefiind vizibile în restul timpului dedicat navigării în aplicație. Este printre puținele exemple de in-app ads pe care le-am văzut într-o aplicație dedicată călătoriilor, ce trec dincolo de sfera reclamelor Google pentru care optează dezvoltatorii. Mă refer strict la aplicațiile dezvoltate în România pentru piața din .ro.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store
Disponibil pe Google play
În cazul în care în aplicație nu se regăsesc hărți ale munților pe care îi vizați pentru drumeții, puteți consulta hărțile celor de la modulo.gis; cel puțin doi masivi muntoși sunt cartografiați în plus, sau aplicația Salvamont care vă permite să descărcați hărțile traseelor ca imagini pe telefon.

Iată câteva trasee montante pentru care vă puteți face planificarea și orientarea cu ajutorul aplicației:

Total
0
Shares
20 comments
  1. Totul pare OK dar nu-mi arata pozitia pe munte si nu inteleg de ce?
    Am facut toate setarile pe telefonul Iphone5 – GPS activat inclusiv pe programul Mutii Nostrii.
    Multumesc anticipat ptr. un raspuns.
    Cu stima,
    Cristin Mihai Dudu

    1. Dacă aplicația a fost testată la fața locului, nu stiu ce să zic, posibil ca GPS-ul să nu fi văzut sateliții, ca să te poată localiza. Era înorat afară?

      1. Receptia semnalului GPS merge pe orice vreme, ca pentru asta au fost facuti satelitii sa mearga in orice conditii meteo, zi sau noapte!

  2. Ati incercat sa instalati aplicatia pe Garmin Monterra( are sistem de operare Android)? Intreb acest lucru ca aplicatia este foarte utila atunci cand localizarea se face cu un receptor GPS foarte bun (care nu pierde semnalul atunci cand este innorat sau ne aflam in vreo rapa), iar firmele producatoare de telefoanele mobile nu au ca prioritate echiparea acestora cu receiver-e performante.

      1. Am fost astăzi în Ciucas , iar aplicația Muntii nostri s.-a descurcat de minune pe un Samsung S4 mini deși a fost înnorat toată ziua și am trecut prin niște vai în care credeam ca voi pierde semnalul GPS. Știu ca aplicația numai folosește semnalul GPS primit de la telefon, dar asta nu înseamnă ca nu mă bucur de aceasta aplicație ce înglobează o harta detaliata cu o poziționare precisa. As avea totuși o intrebare: Este posibila memorarea unui traseu parcurs?

  3. Eu am folosit atat iphone 5 cat si se=evhivalentul iphone 6 si am fost super multumita. Pentru trasee din piatra craiului, bucegi, fagarasi si piatra mare. Este o aplicatie geniala care te ajuta sa nu te ratacesti daca esti prima oara pe un traseu necunoscut sau daca nu ai o harta updatata. Timpii de traseu sunt cam ciudati uneori dar in rest, super tare ! Nota 10 acestei aplicatii !

  4. Știți cumva, este vreo incompatibilitate între telefoanele din 2017-2018 și acest program? L-am folosit, e minunat, atât în Parang cat și în Retezat, inclusiv anul trecut, pe un Galaxy Grand Prime din 2015, iar pe un Galaxy J3 din 2017 programul se instalează, dar hărțile refuză să se descarce. Cu aceeași problemă se confruntă un amic, tot munțoman, și el are tot un telefon Samsung, nu știu exact ce model, dar tot din 2017. Să fie varianta de Android? Precizez că înainte de a comenta aici, am mai încercat odată să-l instalez pe J3-ul din 2017 și nu vrea. L-am dezinstalat de pe Grand Prime (îl păstrez la rezervă) și l-am instalat din nou, fără grețuri. Să fie vreo incompatibilitate între program și anumite variante de Android? Stimă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Modalități de dezvoltare și finanțare pentru pensiunile turistice

Next Article
iconostas-namaiesti-arges

Triunghiul Sacru din Argeș: azi, despre Mănăstirea Nămăiești

Related Posts
Total
0
Share