Zborurile interne, tot mai populare în căutările făcute de români în pregătirea concediului de Paște

Moieciu

Specialiștii momondo.ro, motor de căutare a ofertelor de călătorie, au analizat preferințele de zbor ale românilor pentru perioada 13-18 aprilie 2017, perioadă asociată sărbătorilor pascale ortodoxe și catolice în acest an, comparativ cu 28 aprilie – 3 mai 2016, și dezvăluie care sunt cele mai căutate destinații de Paște.

Tradițiile românești, trăite acasă

Anul acesta, zborurile către rutele interne au avut cea mai mare creștere în căutările efectuate de români pe site-ul momondo.ro, semn că sărbătorile pascale sunt pentru majoritatea românilor un prilej de petrecere a timpului liber în familie sau cu prietenii. Popularitatea rutelor interne nu este neapărat specifică acestei perioade, acestea fiind la mare căutare și în alte perioade ale anului, factori ce stau la baza creșterii căutărilor fiind lansarea unor noi oferte de zbor în această primăvară către marile aeroporturi, București, Iași, Cluj, Timișoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost și nu numai. Pentru perioada sărbătorilor de Paște momondo.ro a înregistrat o creștere de 673% în căutările interne, în comparație cu destinațiile internaționale.

Alternativa internațională: Italia, Spania, Franța și bugete între 200 și 400 de euro de persoană

Italia și Spania sunt destinațiile europene către care momondo.ro a înregistrat cele mai multe căutări pentru minivacanța de Paște de anul acesta. Interesul românilor de a călători în această perioadă a crescut cu 240% în căutările de zbor pentru Italia și cu 221% pentru Spania. Atracția continuă a călătorilor români pentru familiaritatea pe care țările latine o oferă este dovedită, totodată, de căutările de zbor către Franța, care au o creștere de 184% anul acesta, comparativ cu anul trecut.
Principalele orașe italiene către care se îndreaptă tot mai mulți români la jumătatea lunii aprilie sunt Roma și Milano, pentru care costurile de zbor și cazare la hotel se încadrează între 230 și 360 de euro de persoană.
Barcelona și Madrid sunt orașele către care țintesc românii în călătoria către Spania de Paște, iar costurile pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele sunt între 340 și 390 de euro de persoană.
Când vine vorba de o minivacanță de Paște petrecută în Franța, Paris se află în topul căutărilor românilor pentru perioada 13-18 aprilie 2017, pentru care trebuie luate în calcul costuri de aproximativ 310 euro de persoană pentru zbor și cazare într-un hotel de trei stele.
Zborurile către Anglia, cu o poziție mai jos în preferințele românilor
Germania este destinația care a urcat pe cea de-a treia poziție în preferințele de călătorie ale românilor pentru minivacanța de Paște, luându-i locul Angliei, care se află pe poziția a patra în căutările efectuate pe site-ul momondo.ro.
Cu o creștere de 382% față de 2016, Germania este o opțiune de călătorie tot mai atractivă pentru români, care se îndreaptă în special către Berlin de Paște anul acesta. Costurile pentru un bilet de avion și cazare la hotel se ridică la aproximativ 250 de euro de persoană pentru patru zile.
Călătoria către Anglia în perioada sărbătorilor pascale reprezintă o opțiune care a atras cu 202% mai multe căutări din partea românilor anul acesta, comparativ cu 2016. Londra este destinația către care se îndreaptă tot mai mulți călători în a doua jumătate a lunii aprilie, iar costurile de zbor și de cazare la hotel sunt asemănătoare cu cele pentru o călătorie la Berlin.
Printre destinațiile internaționale aflate în topul căutările efectuate de români pe site-ul momondo.ro pentru Paște se mai numără Grecia, Țările de Jos, Belgia și Portugalia.

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
india, viza, indian visa, viza india

Informații utile despre obținerea vizei de India

Next Article

Marketplace ANAT pentru operatorii din turism

Related Posts
Total
0
Share