Cardul european de sanatate

Cardul european de sanatate ar putea inlocui, pana la sfarsitul lui 2008, asigurarile pe care fiecare turist trebuie sa le incheie atunci cand iese din tara. Uniunea Europeana pregateste legislatia prin care statele membre sa aiba acelasi card electronic de sanatate. (Compact, 6 septembrie 2006)

Astfel de servicii nu sunt o noutate ci au fost întâlnite în practică încă de acum câţiva ani, dar sub forma unor ‘pachete’ mult mai variate incluse pe cardurile de credit sau debit. Acestea pot îndeplini în anumite condiţii şi alte funcţii, cum ar fi aceea de acoperire a unor riscuri, la fel ca şi o poliţă de asigurare sau aceea de asistenţă pentru anumite situaţii.
Este vorba de cardurile cu servicii conexe prin intermediul cărora sunt asigurate riscurile de accident, de deces, de pierdere a unor bagaje sau a unor curse aeriene, răspundere civilă, sunt disponibile prin intermediul acestora asistenţa medicală şi juridică sau pot include pachete de asigurări şi tarife reduse la anumite servicii oferite de anumite companii. Pentru ca toate acestea să fie valabile este necesar ca plata cheltuielilor de călătorie sau achiziţionarea de bunuri sau plata anumitor servicii să fie făcute prin intermediul cardului.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Les Explorers

Next Article

Triunghiul Sacru din Argeș: Cetăţuia Negru Vodă

Related Posts
Total
0
Share