Cardul european de sanatate

Cardul european de sanatate ar putea inlocui, pana la sfarsitul lui 2008, asigurarile pe care fiecare turist trebuie sa le incheie atunci cand iese din tara. Uniunea Europeana pregateste legislatia prin care statele membre sa aiba acelasi card electronic de sanatate. (Compact, 6 septembrie 2006)

Astfel de servicii nu sunt o noutate ci au fost întâlnite în practică încă de acum câţiva ani, dar sub forma unor ‘pachete’ mult mai variate incluse pe cardurile de credit sau debit. Acestea pot îndeplini în anumite condiţii şi alte funcţii, cum ar fi aceea de acoperire a unor riscuri, la fel ca şi o poliţă de asigurare sau aceea de asistenţă pentru anumite situaţii.

Este vorba de cardurile cu servicii conexe prin intermediul cărora sunt asigurate riscurile de accident, de deces, de pierdere a unor bagaje sau a unor curse aeriene, răspundere civilă, sunt disponibile prin intermediul acestora asistenţa medicală şi juridică sau pot include pachete de asigurări şi tarife reduse la anumite servicii oferite de anumite companii. Pentru ca toate acestea să fie valabile este necesar ca plata cheltuielilor de călătorie sau achiziţionarea de bunuri sau plata anumitor servicii să fie făcute prin intermediul cardului.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

4 comments

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.