GIS, tururi virtuale şi alte resurse

gazonline.ro a introdus în site un planificator de rută, mai exact se foloseşte platforma map24.com. Ar fi fost interesant de văzut şi o indicare a staţiilor de alimentare în desfăşurătorul traseului. gazonline.ro este un serviciu util atunci când încerci să afli unde pe traseul pe care urmează să îl parcurgi ai putea face plinul şi la cel preţ.

Rămânem tot în zona hărţilor interactive, mai exact la versiunea de mobil a Goolge Maps with My Location. Aici puteţi vedea cam care ar fi eroarea de localizare în cazul a câţiva useri.

Şi cum am ajuns la Google Maps, pentru cine nu ştie, acum un an, Google a lansat Mapmaker, un serviciu asemănător Open Street Maps, axat pe câteva ţări unde reprezentările geospaţiale sunt sărace în informaţie. Pe blogul Radar O’Reilly puteţi citi un post despre acest serviciu comparat cu Open Street Maps şi Tele Atlas.

Lăsând la o parte serviciile GIS, ajungem şi la tururile virtuale. Două servicii v-ar putea ajuta în luarea deciziilor în ceea ce priveşte alegerea destinaţiilor de călătorie: Earth Album, un mushup între Google Maps şi Flickr care îţi permite să vizualizezi poze în funcţie de destinaţie [via Hoinar pe Web] şi Sosauce, o reţea socială axată pe călătorii ce pune la dispoziţia utilizatorilor jurnale online, planificatoare de călătorii, ghiduri şi găzduire fotografii [via Mashable].

Din zona agregatorelor de pachete turistice, bilete avion etc. menţionez un serviciu lansat la începutul lunii mai, Voyij [via Mashable].

La cele de mai sus se mai pot adăuga trei resurse web:

  • Monumente Uitate – veţi avea posibilitatea să citiţi aici despre unele dintre puţin cunoscutele castele din România, din păcate în paragină
  • Vederi din Trecut – un blog pentru nostalgici dar şi pentru generaţia tânără, blog început ca o colecţie de cărţi poştale ce au ca temă litoralul
  • Ştiu un Loc – o iniţiativă lăudabilă prin care se pot descoperi locuri despre a căror existenţă nici măcar nu se ştia.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

3 comments

Pingback: Preţul carburanţilor | Ghid Turistic Digital 2.0
Pingback: GPS: de la Dacia Magnifica la Urbee | Turism 2.0

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.