Dacă eşti abonat Orange şi îţi uiţi cardul activ acasă …

… şi, pe deasupra, mai deţii şi un telefon ce suportă mesaje multimedia, poţi plăti călătoria cu metroul de pe telefonul mobil.

Se merge pe sistemul de microplăţi prin SMS-uri, la care se primesc răspunsuri sub formă de mesaje multimedia ce conţin coduri bidimensionale (QR codes) ce sunt apoi scanate de dispozitivele instalate în una din staţiile Metrorex: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Universitate sau Timpuri Noi.

Tarife:

  • 1 călătorie: SMS la 801, tarif 0.36 euro (+ TVA la abonament)
  • 2 călătorii: SMS la 802, tarif 0.63 euro (+ TVA la abonament)
  • 10 călătorii: SMS la 810, tarif 1,83 euro (+ TVA la abonament)

În România, folosirea codurilor bidimensionale pentru transmiterea de informaţii a fost iniţiată de către Institutul Multimedia Româno-Elveţian din Deva, în cadrul expoziţiei De la primele scrieri până la multimedia.

Pe plan internaţional, această modalitate de transmitere a informaţiilor se foloseşte cu succes la îmbarcarea călătorilor în avion.

Foto: Kel Obrien

Later Edit: Metropotamul a testat plata prin SMS şi accesul pe bază de QR code.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

8 comments

Pingback: eTurism Bref (3)
Pingback: SimPlus a achiziționat transporturban.ro | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.