De la ghişeul de check-in în faţa calculatorului

Carpatair, TTR 2009, macheta avion

În ideea de a reduce cozile la ghişeele de check-in, companiile aeriene autohtone au începtut să popularizeze check-in-ul online printre internauţii români familiarizaţi cu internetul, unele (Wizz şi Blue Air) intenţionând chiar să renunţe la forma clasică de check-in prin introducerea unei taxe pe check-in-ul la aeroport.

Ce este check-in-ul online?

Nimic mai simplu. Reprezintă acea modalitate de check-in ce îi permite călătorului ce a achiziţionat un bilet de avion să îşi confirme personal prezenţa la îmbarcare, dintr-un sistem online accesibil gratuit pe site-ul companiei aeriene, să îşi printeze boarding pass-ul, să opteze pentru gustarea din timpul zborului sau să îşi aleagă locul în avion. Mai multe detalii despre avantajele check-in-ului online puteţi găsi în acest articol din România Liberă.

Servicii de check-in online accesiblie de pe site-urile companiilor aeriene ce operează în România

Au fost accesibile încă din 2007 pentru companiile aeriene străine ce operau pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti: Austrian Airlines, Lufthansa, KLM, Air France, Swiss şi operatorul low-cost Aegean Airlines.

În martie 2010, a fost rândul Wizz Air să introducă serviciul de check-in online pe piaţa românească, în bazele operaţionale din Bucureşti,  Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Carpatair, TTR 2009, macheta avion

În cursul lunii iunie 2010, Carpatair a intrat în rândul operatorilor aerieni de pe piaţa românească ce oferă servicii de check-in online, iar de azi, 1 iulie, 2010, Blue Air şi-a deschis platforma online către web check-in.

Unele companii aeriene, cred că KLM, dispun în interiorul terminalului Henri Coandă chiar de info-chioşcuri ce permit confirmarea prezenţei la zbor de la faţa locului.

Later Edit: de la 15 iulie şi Tarom va pune la dispoziţia călătorilor serviciul de check-in online.

Opinii?

Vi se pare o metodă mai eficientă şi mai sigură de check-in sau din contră? Trebuie să fim conştienţi totuşi că nu toţi cei ce călătoresc sunt familiarizaţi cu internetul, iar, puşi în faţa unor probleme legate de rezervarea biletelor şi anularea acestora din motive nejustificate, călătorii tot vor avea nevoie de asistenţă umană. Mi s-a întâmplat cu Tarom, da. Noroc cu agentul de check-in foarte amabil, în limita locurilor disponibile, evident.

Pentru mai multe informaţii despre companiile aeriene şi ofertele acestora urmăriţi lista de Twitter @bileteavion.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

15 comments

Daca o sa introduca check-in-ul cu plata la aeroport, cu siguranta o sa il folosesc pe cel online. Pana atunci… nu cred.

Iar cand aud de ‘online’ si ‘Blue Air’ in aceeasi propozitie imi vine sa rad. Ei nu sunt in stare sa valideze corect un camp* pe site si se asteapta sa le functioneze check-in-ul? Am indoieli…

(*La inceputul anului am cumparat un bilet de la ei. Mi-a luat 5 incercari ca sa imi aleg o parola acceptata, pentru ca instructiunile erau mai mult decat neclare (vroiau „o cifra alfanumerica si una nealfanumerica”). Acum o luna, am incercat din nou. Din fericire aveam parola, dar contul s-a imbogatit cu un camp nou – telefon. Pe pagina in limba romana scrie sa il introduci cu prefix, sub forma +4(0)12345678. Pe pagina in limba engleza spune ca forma e +(40)12345678. Nici una dintre ele nu merge, asa cum nu merge nici cu 00, nici cu vreo combinatie de paranteze la care m-as putea gandi. Macar doamna de la call center era draguta… si parea obisnuita cu plangerile legate de site.)

Daca vorbesti de check in online pare o chestie ok . Se complica treaba cand omul nu are habar de asa ceva si in aeroport ii cere o taxa .

Lucrurile se complica rau de tot cand vorbim de Blue Air.
Cumperi un bilet de avion de pe call center te costa 5 euro taxa de call center , acum mai platesti si o taxa de 5 euro pentru check in .

Sunt zile cand nu le functioneaza sistemul .

Eu am calatorit acum o luna cu Blue Air spre Belgia si nu am avut probleme. O sa vad cum e cu check-in-ul online acum 🙂

Mie mi se pare aberantă taxa de check-in aplicată în ideea de a redirecţioona către un serviciu alternativ cu care nu toată lumea e familiarizată. Oricum, cazuri de ieşire pe piaţă cu produse alpha, cum e cazul Blue Air, conform spuselor voastre, se întâmplă până şi în producţie.

Plus de asta, ce te faci dacă ai bagaje de cală. Personal, nu am încercat acest tip de check-in, deci nu ştiu. Exjstă benzi speciale unde te prezinţi cu bagajul?

@Petrvs,
Daca exista birou special pentru bagaje, mergi acolo. daca nu, ajungi tot la biroul de check-in unde doar iti depui bagajele fara sa mai faci check-in-ul.
Pentru mai multe informatii:

Mie mi s-ar parea normal sa reduca putin pretul biletelor pentru cei care fac check-in online. Oricum in pret era deja inclus un mic cost reprezentat de check-in…asa ca daca nu il folosesti, de acord sa fie mai ieftin. Dar daca adaugi o taxa doar ca sa motivezi oamenii sa se indrepte spre online nu mi se pare tocmai ok.

Legat de bagajul la cala si check-in online, am gasit informatii pe siteul Blue Air si zic asa: In cazul in care aveti bagaj de cala, va trebui sa va prezentati cu minim 90 de minute inainte de decolare la ghiseele special marcate din aeroporturi pentru inregistrarea bagajelor.Salut!

Poti sa ai probleme cu check-in-ul online cand pleci pentru o perioada indelungata si nu ai acces la internet si imprimanta. Eu am avut. De aceea ambele variante ar trebui sa fie gratuite. Trebuie totusi sa faca si companiile aeriene un ban, nu?

Paul, pe cât de aberantă mi se pare ideea de taxă de check-in, eu cred că totul se rezumă la diminuarea costurilor.

Dacă omul îşi face singur check-in-ul online, companiile aeriene nu mai au nevoie de agenţi de check-in.

Totuşi, există o problemă. Ce ne facem cu cei mai puţin familiarizaţi cu internetul (cu calculatorul, în general)?

Or să fie terminalele mai pline de însoţitori cunoscător în ale internetului decât de pasageri 🙂

Pingback: Check-in cu ajutorul telefonului mobil în Aeroportul Internațional Henri Coandă

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.