Staţiile mijloacelor de transport în comun din Braşov, pe Google Maps

Braşov , Rocar 117EA Trolleybus no 55 on route 2, June 1994

Dacă săptămâna trecută prezentam o aplicaţie Android care afişa timpii de sosire în staţie a mijloacelor de transport în comun din Braşov, acum am ocazia să vă prezint opţiunea de a vă orienta în Braşov în funcţie de staţiile mijloacelor de transport în comun.

Foto: sludgegulperBraşov, Rocar 117EA Trolleybus no 55 on route 2 via Flickr, Creative Commons Attribution

Cum spuneam şi în articolul scris pentru thecitybreak.ro, afişarea traseelor mijloacelor de transport în comun pe hărţile Google poate ajuta turiştii în alegerea unui hotel/hostel/pensiune în apropierea unei staţii care să le permită accesul, într-un timp scurt, la obiectivele turistice ce prezintă interes pentru ei. Astfel, turiştii evită să cheltuiască bani pe cursele cu taxiul sau să se rătăcească pe străzi necunoscute. Trebuie să recunosc că, de multe ori, acest lucru face parte din farmecul unei ieşiri intr-un oraş turistic sau nu.

Google Transit Brasov

Din păcate, funcţia de Transit nu este încă activă în meniul hărţilor Google pentru a afişa întreaga reţea de transport în comun din Braşov (click pe captura de ecran de mai sus), dar în funcţie de obiectivul ales, mergând pe profilul acestuia, turiştii pot vedea cele mai apropiate staţii de autobuz/troleibuz etc.

Google Transit Brasov

Pentru regiile de transport public listarea traseelor pe hărţile Google prezintă avantajul dezvoltării de către o terţă parte (evident, Google) a unui planificator de rută ce poate facilita accesul la cât mai multe obiective listate pe hărţile Google. Astfel, regiile de transport public contribuie indirect la promovarea turismului dintr-un anumit oraş. Locuitorii oraşelor în cauză şi turiştii deopotrivă au la dispoziţie informaţii legate de linia de transport, timpii de sosire în staţie (!), timpul de deplasare şi costul unei călătorii.

Până când mai multe oraşe din ţară vor fi acoperite de serviciile Google în materie de tranzit sau alte servicii dezvoltate de terţe părţi, nu ne rămâne decât să ne mulţumim cu planificatoarele de rută puse la dispoziţie de regiile de transport, acolo unde este cazul.

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Planificator de rută pentru transportul public din Sibiu

Next Article

eTurism Bref (8)

Related Posts
Total
0
Share