Soluțiile de dispecerat taxi migrează spre online și mobil

La câteva luni după ce firma Clever Tech S.R.L. a intrat pe piața soluțiilor de dispecerat online și mobil, alte firme își fac loc pe piață, ca de exemplu Romtelecom Business Solutions sau CMG Development.

Romtelecom Business Solutions vine pe piață cu soluția de dispecerat Taxi Management, soluție bazată pe sitemul de operare Android, presupune o aplicație de dispecerat și o aplicație client pentru șoferii de taxi, instalată pe un dispozitiv Android.

MyTeksi Launch - 23

Foto: Vernon ChanMyTeksi Launch – 23 via FlickrCreative Commons Attribution

Soluţia de dispecerat HeiTaxi, pusă la dispoziția firmelor de taximetrie de către firma CMG Development, din Târgu Mureș, presupune o aplicaţie de dispecerat prin care se administrează comenzile introduse de către clienți și alocarea acestora – manuală sau automată – către cea mai apropiată mașină, și o aplicație mobilă, disponibilă momentant pentru terminalele Nokia, cu ajutorul căreia clienții pot transmite adresa de unde vor să fie luați. După ce comanda este preluată și confirmată de către client, acesta știe exact în cât timp ajunge taxiul.

De asemenea, aplicația permite utilizatorilor să își salveze adresele de destinație, precum și șoferul favorit, și funcționează și ca un index telefonic al firmelor de taximetre dintr-un anume oraș, chiar dacă nu toate au aderat la dispeceratul online oferit de CMG Development.

Firmele de taximetre ce apelează la astfel de soluții plătesc licențe de utilizare pentru aplicațiile în cauză începând de la 10 euro per fiecare mașină din parcul auto. Astfel de soluții pot crește eficiența afacerii cu până la 20%.

[via yoda.ro]

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

1 comments

Pingback: Taxibeet, taxi la îndemâna tuturor | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.