Harta punctelor de vânzare electronică a biletelor CFR

De automatele de vânzare a biletelor CFR în sistemul xSellKiosk v-am mai povestit ocazional aici, pe blog. Doar că la momentul respectiv nu ştiam că CFR Informatică Feroviară a pregătit o hartă interactivă, pe care sunt afișate staţiile dotate cu astfel de automate de bilete şi alte informaţii ce pot fi de folos călătorilor.

Harta, ce rulează pe tehnologie SilverLight de la Microsoft, este destul de utilă, afișând în funcție de preferinţele călătorilor traseele complete de cale ferată, staţiile unde se emit bilete în sistem electronic sau pentru trafic internaţional, staţiile dotate pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, sau suprapunerea rețelei de cale ferată cu rețeaua de drumuri sau cea hidrografică etc.

Cu ceva timp în urmă, CFR Călători a anunţat îmbunătăţirea şi extinderea reţelei de automate de bilete în următoarele staţii: Bucureşti Nord, Constanţa, Ploieşti Sud, Predeal, Braşov, Cluj , Timişoara, Iaşi, stații ce sunt afișate și pe hartă la alegerea opțiunii automate de bilete.

Legat de automatele de bilete din gara din Iași, care apare pe hartă ca fiind dotată cu automat de bilete, am găsit informații contradictorii. Într-un articol din publicația Bună ziua, Iași! se specifică faptul că nu mai există fonduri pentru alte automate de bilete în sistem xSellKiosk, drept pentru care un investitor privat s-ar fi oferit să implementeze un astfel de sistem de vânzare contra unui procent din preţul biletului. La fel de bine, informațiile din articol se pot referi la parteneriate suplimentare pe care CFR Călători le va încheia pentru a facilita cumpărarea biletelor de tren în rândul mai multor călători, prin plasarea de automate în puncte cheie din oraș.

Revenind la hartă, ca să puteți vedea numele tuturor stațiilor de pe rutele feroviare, va trebui să optați pentru toate tipurile de stații. După afișarea lor, la un simplu click pe stația în cauză, se va afișa într-un pop-up numele stației și adresa. De asemenea, pe baza orarului de mers al trenurilor, se poate implementa un status al curselor pe harta în cauză, după modelul cfr.webgis.ro.

[Harta punctelor de vânzare electronică a biletelor CFR]

 

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

eTurism Bref (18)

Next Article

Hărți map2web.eu pentru orașele din România

Related Posts
Total
0
Share