Acces la metrou pe baza tehnologiei Data-Over-Voice

Începând cu această lună, plata alternativă a accesului în staţiile de metrou nu mai este condiţionată de apartenenţa la reţeaua unui singur operator de telefonie mobilă sau de deţinerea unui card bancar sub sigla Mastercard, emis de BRD, sau Visa, emis de BCR.

Abonaţii principalelor reţele de telefonie mobilă, Orange şi Vodafone, pot plăti accesul în staţiile de metrou printr-un SMS la numărul scurt 1700, cu unul din următoarele texte, în funcţie de numărul de călătorii dorit: 1C, 2C, 10C.

 

Titlu Călătorii SMS Tarif
(EUR, fără TVA)
1 călătorie 1C 0,50
2 călătorii 2C 0,90
10 călătorii 10C 3,25

 

Pentru accesul în staţie, călătorii trebuie să apeleze același număr scurt de telefon și să apropie telefonul mobil de validatoarele instalate în stațiile de metrou. Validatorul va verifica validitatea contului călătorului prin intermediul semnalului sonor emis de telefonul mobil.

La momentul actual, Metrorex declară că ar fi singura entitate ce beneficiază de această tehnologie, tehnologie care utilizează canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice, asigura transferul mesajelor de tranzactie online, extrem de sigur, eficient, wireless intre punctul de vanzare (Terminal 2pay) si Centrul de Procesare 2pay pentru aprobari de plata sau alte tranzactii, după cum se precizează în comunicatul de presă. 

Furnizorul tehnologiei este 2Pay Romania, iar furnizorul validatoarelor este Margento B.V., furnizor de soluții mobile (plăți, programe de loialitate, bilete etc.).

Nu știu cât durează validarea accesului în stație, dar voi testa și voi reveni cu detalii. Sunt curios dacă persoanele din spatele meu își vor pierde răbdarea așteptând după mine.

Actualizare din 4 aprilie 2013. Tot procesul durează sub 1 minut.

Total
0
Shares
2 comments
  1. sincer cred ca e o idee buna, dar nu am vazut pe nimeni sa incerce langa mine sa vad si eu cum procedeaza..

    1. E o idee bună pentru intrările ocazionale la metrou. Dacă foloseşti zi de zi plata prin SMS, rişti ca la sfârşitul lunii să fi cheltuit mai mult decât pe un abonament cu călătorii nelimitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Follow-up la Socia Media Dashboard. FOTE 2013

Next Article

InfoBus Cluj

Related Posts
Total
0
Share