#ZBOR, proiect de promovare pe Facebook al Blue Air

Blue Air, zbor, bilete avion

Echipa de marketing a Blue Air a lansat o aplicație de Facebook, BlueAirBooking, care furnizează în cel mult 30 de secunde un răspuns la toate mesajele de pe pagina Facebook Bilete Blue Air ce conțin hashtag-ul #zbor și orașele de plecare și de destinație.

Mesajele pot fi generate fie pe Facebook, atât timp cât se știu orașele de plecare și de destinație, sau de pe micrositul zboracum.ro, microsit ce oferă pick list-uri cu acestea.

Pare a fi prima campanie prin hashtag-uri exclusiv pe Facebook și exclusiv pe nișa turism/bilete de avion. Campanii prin hashtag-uri pe Facebook (vorbim de România) a mai făcut și Zanussi între 1 – 18 august.

Ideea de popularizare a ponturilor Blue Air, să le spunem așa, ar trebui să fie foarte bună, mesajele de sub hashtag-ul #zbor ajungând și la cei ce nu folosesc neapărat aplicația Facebook. Problema e că hashtag-urile generate de aplicația Facebook a Blue Air nu sunt indexate de Facebook. Cel puțin nu acum, la mai mult de 12 ore de la lansarea hastag-ului. Din punctul meu de vedere, ăsta era cel mai important aspect al proiectului, cum l-a numit echipa Blue Air.

Trecând peste cel mai important aspect, întrebarea pe care mi-o pun eu e de ce nu s-a ales mai degrabă un hashtag mai apropiat de serviciile pe care Blue Air le vinde, cum ar fi de exemplu #biletedeavion?

Acum ceva ani, cineva lansase pe Twitter un serviciu de identificare adrese la cerere printr-un reply la un anumit cont de Twitter. Deci ideea Blue Air nu e nouă, doar că a fost pusă în practică într-un alt mediu și puțin diferit.

[via airlinestravel.ro]

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.