Asociaţia Prietenii Muzeului Național de Istorie a României acceptă donaţii în Bitcoin

Photo by: Antana via Flickr

Din 18 ianuarie 2014, cei ce vor să susțină proiectele APMNIR o pot face prin donații în moneda Bitcoin.

Bitcoin-ul este o monedă virtuală apărută în anul 2009, o monedă independentă ce nu este controlată de un emițător central. Moneda poate fi deținută și transferată anonim, fiind stocată într-un portofel electronic ce poate fi instalat pe calculatorul personal, pe telefon sau într-un portofel electronic online.

Transferurile dintre portofelele electronice se fac pe baza unor chei criptografice publice, folosite pentru confirmare tranzacțiilor. Atunci când plățile sunt făcute prin intermediul telefonului mobile acestea sunt transmise de la un portofel la altul printr-un QR code sau prin tehnologia NFC.

În România, Bitcoin-ul se folosește înca de anul trecut, un restaurant din București, o farmacie din Ploiești și un salon de masaj din Constanța adoptând deja moneda virtuală. Valoarea actuală a unui Bitcoin este de ~2742 RON.

Așadar, dacă doriți să susțineți unul din proiectele APMNIR ca Harta Monumentelor Istorice, aplicația Monumente România sau aplicația Muzee și colecții din România, accesați această pagină.
Foto: AntanaBitcoin, bitcoin coin, physical bitcoin, bitcoin photo via Flickr, Creative Commons Attribution

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

3 comments

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.