Travelică, proiect de comunicare marca Click Travel

travelica, click travel

travelica, click travel

Se tot vorbeşte de bloguri de călătorie, dar mai puţin de blogurile de agenţie de turism. Eu urmăresc câteva şi nu pot să spun că sunt neapărat încântat, mă simt mai degrabă ca la piață, unde mi se bagă forţat sub nas marfă.

Sunt puţine blogurile de agenţie de turism ai căror administratori au înţeles că blogul nu este neapărat un instrument de servire a ofertelor de pe sit, ci un bun mijloc de a aduce potenţialilor clienţi un plus de informaţie atunci când vine vorba de destinaţii.

Am mai avut discuții legate de acest aspect de nenumărate ori cu cei industrie care abordau greșit blogul, și de fiecare dată mi s-a spus că știu ei mai bine de ce au nevoie. Din păcate pentru ei, nu blogul e cel mai potrivit instument de promovare a serviciilor pe care le oferă. Pentru acest tip de promovare există situl de agenție, cu o secțiune de oferte sau construit pe o platformă de comerț electronic. Pentru acestea există consultanți AdWords care le pot aduce acolo unde sunt potențialii clienți când vorbim de internet.

Așa cum am spus mai sus, pe un blog de agenție vii cu ceva în plus pentru potențialii clienți, le arăți că ești cât se poate de familiar cu industria și gata să îi ajuți, să le rezolvi cerințele etc. Iar dacă odată cu blogul îți umanizezi și brandul, înseamnă că ai înțeles deplin online-ul.

Ultima apariție în peisajul online este blogul de comunicare al Click Travel, blog ce are în spate și o mascotă menită să umanizeze brandul, așa cum spuneam și în articolul despre Familia Suricescu.

Travelică este numele mascotei și travelica.ro este blogul de agenție. Sunt curios cât de mult le va luat internauților să se obișnuiască cu noua față a agentului de turism virtual al Click Travel. De asemenea, sunt curios cum va integra agenția de turism mascota în potențiale campanii online, concursuri și așa mai departe.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

1 comments

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.