Tripsta: Românii folosesc în principal smartphone-uri iPhone și Samsung pentru a face rezervări și achiziții de bilete de călătorie

tripsta

tripsta.ro

Conform datelor obțiune din Google Analytics, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, din totalul vizitelor noi înregistrate pe platforma tripsta.ro, 63% au venit de pe telefoane mobile și 55% de pe tablete. Achizițiile mobile au ajuns să reprezinte 12% din totalul rezervărilor și achizițiilor în prima jumătate a anului 2014 pe tripsta.ro, majoritatea rezervărilor făcându-se în continuare de pe dispozitive desktop. În 2013, acestea au reprezentat 11.20% din totalul rezervărilor de pe situl agenției de turism online.

Apple este brandul mobil cel mai utilizat pentru accesarea Tripsta.ro, 60% din sesiunile noi din semestrul I venind de pe acest tip de dispozitiv. Mai mult, românii posesori de Apple au generat 38% din totalul vizitelor mobile (de pe iPhone sau iPad) pe Tripsta și sunt responsabili pentru 63% din totalul achizițiilor realizate de pe mobil.

iPhone-urile au generat, în prima jumătate a anului 2014, 22% din totalul vizitelor mobile și 39% din tranzacțiile mobile, în timp ce iPad-urile au fost responsabile pentru 16% accesări și 24% achiziții.

Poziția secundă în topul brandurilor mobile care accesează Tripsta este ocupată de produsele Samsung, responsabile pentru 34% din totalul vizitelor pe platforma de turism online și pentru 25% dintre achizițiile făcute prin intermediul dispozitivelor mobile.

Samsung Galaxy S III este cel de-al treilea cel mai utilizat dispozitiv mobil folosit de către români pentru accesarea platformei Tripsta, urmat de Samsung Galaxy S IV și S II. Cele trei device-uri din seria Galaxy S au generat, împreuna, 13% din totalul vizitelor înregistrate de Tripsta de pe dispozitive mobile, precum și 14% din totalul achizițiilor, cu aproape 10% dintre ele fiind realizate de pe device-uri Galaxy S IV .

Clasamentul celor mai utilizate branduri pentru accesarea Tripsta este completat de HTC, Nokia, LG, Google, Sony, SonyEricsson și Asus.

În topul 25 al celor mai folosite device-uri mobile pentru accesarea  Tripsta, 17 poziții sunt ocupate de telefoane mobile și smartphone-uri Samsung și 2 revin brandurilor Apple. Alte device-uri mobile folosite pentru accesarea Tripsta.ro  în prima parte a anului au fost Google Nexus 7, Nokia Lumia 520, și HTC M7 One.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.