e-Turism Bref 10/2015: bilete CFR Călători emise de pe tablete și imprimate direct în tren

hobvias-sudoneighm, The-Student

hobvias-sudoneighm, The-Student

Luna octombrie 2015 nu a fost o lună bogată în evenimente pentru turismul online autohton. Cu toate acestea, CFR Călători, vola.ro și ROMATSA au făcut subiectul câtorva știri destul de populare în rândul cititorilor de presă online.

„Naşii“ de la CFR Călători vor fi dotaţi cu tablete şi imprimante, astfel că vor putea vinde bilete direct în tren

În 2016, clasicul compostor va ieși la pensie, îlocuit fiind de dispozitive speciale, tablete și imprimante portabile, de pe care conductorii, șefii de tren și inspectorii de bilete vor putea emite bilete. Și nu, emiterea biletelor în tren nu va scuti călătorii de suprataxa … modică.

Deputații adaptează regulile privind pachetele turistice la era digitală

Toate pachetele turistice achiziționate la un preț all-in (pachete făcute de către consumatorii finali, după nevoile și puterea lor financiară, direct pe situl operatorilor sau de pe pagini de internet interconectate – cazare, transport avion sau rent-a-car) vor avea aceeași protecție legislativă ca și pachetele turistice vândute de agențiile de turism.

Vola.ro: Prăbuşirea preţului petrolului şi presiunea companiilor low cost ieftinesc biletele de avion

Scăderea prețului petrolului, creșterea în oferta companiilor aeriene prin extinderea pe noi piețe, presiunea pe preţ exercitată de către companiile low cost ce duce la un model de „unbundling” (despachetare) în rândul companiilor de line – servicii oferite contra cost, pot duce la ieftinierea biletelor de avion, este de părere Daniel Truică, managing partner Vola.ro.

Probleme in sistemul informatic al ROMATSA in urma unui control

La un control al Autorității Aeronautice Civile al modului de monitorizare a siguranței serviciilor de navigație aeriană furnizate de ROMATSA, s-a descoperit faptul că, datorită vechimii sale, încărcarea cu date suplimentare a dus la atingerea limitelor de complexitate, provocând funcționarea atipică a unor componente ale sistemului, lucru ce poate duce la apariția unor bug-uri în soft. Softul a fost dezvoltat de italienii de la SELEX/Alenia și are o vechime de 12 ani.

Foto: hobvias sudoneighm, The Student via Flickr, Creative Commons Attribution

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.