Destinații exotice ce ar trebui să se regăsească în ofertele agențiilor de turism pentru vara lui 2017

Destinații exotice în plină vară? De ce nu, atât cât vremea în destinațiile în cauză permite acest lucru, inclusiv în lunile iunie, iulie și august? Cerea e mare, începând cu anul 2010 piața înregistează un trend crescător în ceea ce privește cererile de vacanțele exotice, Asia de Sud-Est fiind o destinație la mare căutare printre românii cu begete peste medie pentru vacanțe, chiar și în rândul companiilor ce vor să își recompenseze angajații sau partenerii de afaceri, această nișă înregistrând o creștere e 30% în 2016.
Bugetul mediu alocat unui sejur variază între 1.500 şi 2.500 euro de persoană în cazul turiștilor cu preferințe pentru locații de 3 stele sau între 2.500 și 4.000 de euro de persoană pentru turiștii ce preferă hoteluri de 4-5 stele. Datele din piață confirmă faptu că bugetele alocate pentru vacanțele în destinații exotice a crescut cu 15-20% în 2016, față de 2015.
Românii își pot petrece vacanța în luna lui august în destinații exotice, descoperind oameni și culturi noi sau participând la evenimente de renume mondial în destinații din Asia de Sud-Est, precum Indonezia sau Filipine, sau pot opta pentru o destinație mai îndepărtată din Pacific, precum Polinezia Franceză, acestea fiind doar câteva dintre destinațiile în care vremea e prietenoasă cu activitatea turistică în luna lui august.
Bali, Indonezia, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Indonezie, atrage turiștii prin cultură, exotism și diversitate, dar mai ales datorită stațiunilor balneo-climaterice naturale și tehnicilor terapeutice de origine chinezească sau indiană.
Pe lângă turismul cultura, pe insulă se pot desfășura și numeroase activități de divertisment, cum ar fi excursii prin junglă sau surfing.
Dintre principalele atracții turistice, următoarele sunt cele mai populare în rândul turiștilor: Tanah Lot, o formațiune din piatră din Bali, Pădurea Maimuțelor din Ubud, casa maimuțelor prietenoase, și Bali Pulina, o grădină în care turiștii vor putea savura diverse mirosuri orientale.
Anual, agențiile de turism turoperatoare și revânzătoare trimit în Asia în jur de 20.000 de turisti români. Dintre aceștia doar 1.000 ajung în destinațiile din Arhielagul Indonezian.
Anul ăsta, o excepție în plin sezon ploios ar putea fi Manila, Filipine, oraș celebru pentru clădirile sale antice, dar și locul în care se va desfășura anul acesta Festivalul PokerStars, programat la începutul lunii august.
Filipine, o țară insulară din Asia de Sud-Est, care cuprinde arhipelagul cu același nume, conține în jur de 7000 de insule, locuite de oameni prietenoși dar și de triburi indigene. De la plaje superbe și numeroase minuni ale naturii până la situri istorice și experiențe ce pot fi trăite doar o dată în viață, această țară încorporează multe lucruri interesante de văzut și făcut.
Una dintre atracțiile principale este reprezentată de vulcanul Mayon, cu o înălțime de aproximativ 2400 de metrii, celebru pentru forma sa simetrică. Este cel mai activ vulcan din Filipine, erupând de peste 49 de ori în ultimii 400 de ani.
Dealurile de ciocolată sunt o formațiune geologică neobișnuită care constă în 1268 de movile împrăștiate în insula Bohol. Tot la capitolul formațiuni geologice, turiștii pot vizita și Terasele de la Banaue Rice, sculptate din munți cu o înălțime de aproximativ 2000 de metrii, fără unelte moderne, de către tribul Ifugao.
Bora Bora, insulă din Oceanul Pacific aflată sub jurizdicție franceză, este o destinație turistică internațională populară datorită resorturilor acvatice luxoase.
Dintre toate atracțiile turistice iese în evidență Muzeul Marinei, locul unde sunt expuse colecții de vase maritime făcute către proprietarul Bertrand Darrasse. Toate exponatele au legătura cu istoria Polineziei Franceze.
Laguna Bora Bora, localizată în estul insulei principale atrage numeroși vizitatori anual, datorită rechinilor, țestoaselor și a altor viețuitoare acvatice care locuiesc acolo.
Muntele Otemanu este localizat în centrul insulei Bora Bora și este cea mai fotografiată zonă a insulei: apusul soarelui se termină în spatele vârfului spre ocean, oferind turiștilor o priveliște spectaculoasă.
Un sit militar, ce conține arme din Al Doilea Război Mondial este la dispoziția celor pasionați de istorie, de vreme ce insula a reprezentat o bază de aprovizionare pentru Statele Unite ale Americii.
Acestea sunt doar câteva destinații exotice, accesibile pe perioada sezonului estival românesc, pe care agențiile de turism are trebui să le aibă în ofertele lor pentru vara lui 2017, pentru a veni în întâmpinarea turiștilor români care încă nu s-au decis unde să petrecă vacanța de vară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Sony Xperia X Compact

Review de călător: Sony Xperia X Compact

Next Article
barca pneumatica, turisti, mare, asigurare calatorie

Asigurarea de călătorie: asigurarea medicală, STORNO, asigurarea împotriva insolvenței

Related Posts
Total
0
Share