Grupul Memento lansează Memento Green, o aplicație de ride sharing cu maşini electrice

Memento Green

Grupul Memento, din care fac parte agenția de turism Christian Tour și operatorul de transport persoane Memento Bus, va lansa în lu­na noiembrie Memento Green, o apli­caţie de ride sha­ring prin care va pune la dispoziție clienților corporate, într-o primă instanță, maşini electrice cu șofer.

Aplicația va avea propriul branding, Memento Green, sub administrarea Christian Tour. Pentru început, grupul pune la dispoziție, prin intermediul aplicației Memento Green by Christian Tour, 20 de maşini Volkswa­gen e-Golf noi. Aplicația va funcționa după modelul de marketplace, adoptat deja de site-ul mementobus.com, alți parte­neri urmând a-și lista mașinile electrice în aplicaţie.

Decizia de a începe cu zona corporate are la bază politicile de corporate social responsibility (CSR) ale companiilor, în care se pune din ce în ce mai mult accentul pe protejarea mediului. Cu o mie de mașini la o mie de locuitori, în timp ce media europeană este de cinci sute de mașini la o mie de locuitori, benzi unice de transport în comun și piste de bicicletă lipsă, Bucureştiul este unul dintre cele mai po­luate oraşe din Eu­ro­pa.

Un prim client ce va folosi mașinile Memento Green pentru transferurile clienților de la hotel la aeroport sau către locațiile de interes este Courtyard by Marriott Floreasca.

În prezent, transferurile pentru clienții persoane fizice sunt acoperite de operatorul Memento Bus în regim de shared shuttle, o altă abordare a conceputului de green mobility, întrucât presupune partajarea unui microbuz în loc de folosirea unor mașini individuale.

Aplicația Memento Green by Christian Tour se aliniază aplicațiilor de ride sharing precum Uber și Bolt.

Uber pune la dispoziția Bucureștenilor 69 de mașini electrice (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!) prin serviciul Uber Green. De la lansarea serviciului și până în martie 2019, mașinile electrice au efectuat 536 000 km, la un cost mediu al cursei de 20.03 lei.

Bolt, pe de altă parte, urmărește să includă în aplicația de ride sharing scutere electrice și se implică în acțiuni ce au ca scop reducerea emisiilor de carbon.

În ceea ce privește zona de car sharing cu mașini electrice, pe piața din București astfel de servicii sunt oferite de Pony Car Sharing, BCR eGo sau Spark.

About Petruș Lungu

Absolvent de Turism - Sevicii în cadrul ASE București, licență în domeniul turismului electronic, masterand în sisteme informatice pentru managementul proceselor economice, pasionat de turismul electronic în toate formele sale (online, digital, virtual). Mai multe detalii aici.

Related posts

2 comments

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.