Prețul serviciilor de cazare în Romania a înregistrat o creștere de 9% față de 2018

tree, romania, bucovina, ghid turistic

Prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017, în special pentru micile vacanțe de toamnă, potrivit reprezentaților Travelminit.ro. Cele mai căutate destinații din România pentru vacanțele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul), dar și stațiunile balneoclimaterice și chiar orașele precum București, Cluj, Iași și Timișoara.

Creșterea prețului pentru serviciile de cazare a fost influențată de tichetele de vacanță, o creșteri de preț de 55% față de 2017 și de 9% față de 2018 pentru o noapte pentru 2 persoane, și de 44% față de 2017 și de 9% față de 2018 pentru o familie, fiind raportate de Travelminit.ro.

În 2019, Capitala se regăsește printre cele mai scumpe destinații din România, cu un pret de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, statiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinații din România cu un preț mediu pe ședere de 240 de euro (3 nopți). Activitățile specifice fiecarei zone au crescut prețurile sejururilor, unele pachete incluzând și activități populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

CITEȘTE ȘI: S-a lansat Tour-X, platformă pentru rezervări tururi în Dobrogea

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele în care pot sta mai multe persoane, cu o medie de 227 de euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preț de aproximativ 204 euro pe 3 nopți (68 euro pe noapte). Pensiunile și cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte).

Destinatiile preferate de turiști pentru vacanțele de toamnă

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfășoară majoritar pe perioada weekend-ului sau a weekend-ului prelungit, joi-duminică, iar numărul mediu de nopți rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turiști este de 2-3 nopți. Principalele destinații din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărășanul, stațiunile balneoclimaterice din Covasna și Harghita, dar și orașe precum Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

În perioada dintre lunile septembrie – decembrie, turiștii își rezervă sejurul cu aproximativ o luna înainte.

Platforma de rezervari hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceeași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

Aproape jumatate din numărul total al rezervărilor sunt facute pentru perioade de 2-4 zile de vacanță și un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanțe mai lungi, de 5-7 zile.

Rezervări hoteliere de 12 milioane de euro în primele 9 luni din 2019

Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influențate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanță. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune și servicii suplimentare. Așa se face că Travelminit.ro și-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.

Rigo Ferenc, CEO si fondator Travelminit.ro

CITEȘTE ȘI: 85% din rezervările online de pe Travelminit.ro sunt finalizate prin achiziționarea de servicii turistice plătite cu vouchere de vacanță

Pentru că există un potențial enorm pentru piața din România, ne propunem să investim în tehnologia platformei astfel încât să facilitam și mai mult procesul de rezervare. Deși peste 90% din rezervări sunt facute online, asigurăm și suport offline pentru toti cei care doresc să interacționeze telefonic cu noi. Echipa noastră în sezon numără 60 de colegi, dintre care peste 25 de colegi asigură suportul telefonic pentru toate rezervările noastre.

Laszlo Buzogany, fondator Travelminit.ro

Related posts

2 comments

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.