De proiectul turism20.ro se ocupă doi oameni pasionați de online, din domenii foarte vaste ale acestuia: Petruș Lungu și Cătălin Macovei.

Petruș Lungu

petrus, profil, blog, consultant turism online, e-tourism ninja

Petruș Lungu
Blogger pasionat de turismul electronic, e-tourism enthusiast 🙂

Tel.: +40 721 83 29 40 | Email: contact[at]turism20[dot]ro

linkedin, petrus lungu blog, petrus lungu twitter, petrus lungu facebook, petrus lungu google plus, petrus lungu slideshare, petrus lungu wikipedia, petrus lungu

În atenția celor ce doresc să mă invite la evenimente în calitate de blogger: în lunile ianuarie, aprilie, iulie și octombrie nu pot onora nicio invitație în cursul săptămânii atât timp cât evenimentele nu se desfășoară după ora 19.00. La momentul actual activez doar ca blogger și nu mai ofer servicii de consultanță.

Pentru că multă lume mă întreabă de unde până unde interesul meu pentru turismul online (turism pe internet, turism electronic sau generic acceptat ca turism online, uneori şi cu înţeles de turism digital sau virtual), consider de cuviinţă să mă prezint ca atare.

1997-2001. Primul meu contact cu turismul, ca industrie şi activitate lucrativă, a avut loc în timpul liceului. Am urmat cursurile Gr. Şcolar Economic Administrativ Nr. 5, în prezent Liceul Constantin Kiritescu, specializarea Turism. Înainte de bacalaureat, în 2001, am obţinut atestatul profesional de lucrător în turism.

2001-2003. Am urmat cursurile Colegiului Universitar Economic din Bucureşti, specializarea Economia Comerţului şi Managementul Unităţilor de Turism. La finalul celor trei ani de studii, am pregătit o licenţă ce a avut ca temă comerţul electronic din .ro: Evoluţia Afacerilor în Domeniul Comerţului Electronic din România.

De asemenea, pentru câteva luni am avut ocazia să fac practică în cadrul unei agenţii de turism. Nu am avut ocazia să fac pachete turistice, dar am avut ocazia să mă familiarizez cam cu tot ce se întâmplă într-o agenţie din punct de vedere prestări servicii.

2003-2006. M-am înscris la forma lungă de învăţământ a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerţ, specializarea Turism-Servicii. Am terminat studiile universitare în 2006, an în care am susţinut o a doua licenţă, de această dată despre turismul electronic din România: De la turismul de agenţie la e-tourism. Lucrarea în cauză s-a bucurat de atenţia cadrelor universitare şi nu numai.

Apariţii în presă

Pe parcursul cursurilor universitare am avut ocazia să mă familiarizez cu sisteme GDS ca Worldspan, sisteme de front-office ca Fidelio şi sisteme de planificare ca MS Autoroute, lucru ce mă avizeza într-o oarecare măsură să emit păreri în legătură cu subiectele amintite.

2008-2009. Am urmat un curs de master dedicat Sistemelor Informatice pentru Managementul Proceselor Economice în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

Pregătirea de care am menţionat mai sus stă la baza a ceea ce a devenit între timp o pasiune, adică blogul de faţă. De asemenea, cunoştinţele în domeniu le-am completat cu altele deprinse prin participarea la diferite evenimente şi seminarii.

Lista evenimentelor la care am fost invitat/am participat în calitate de blogger:

Parteneriate media:

Speaker:

Alte evenimente:

Cătălin Macovei

catalin macovei, turism20.roCătălin Macovei
Partener Google AdWords și Google Analytics Individual Qualified, e-tourism guerrilla marketer

Tel.: +40 720 014 308

linkedin, catalin macovei blog, catalin macovei Twitter, Catalin Macovei facebook, catalin macovei google plus, catalin macovei slideshare, catalin macovei

Pentru mine lucrurile pe online au început acum aproximativ 8 ani de zile, în momentul în care am descoperit limbajul HTML, CSS și  PHP. Au urmat peste 30 de situri dezvoltate pentru mine sau pentru alte persoane. În ultimii 3 ani de zile am lucrat în domeniul turismului și m-am îndrăgostit pe loc.

În prezent mă axez mai mult pe partea de SEM, usability si user experience și pot să spun că sunt:

 

 

4 comments

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.