1. Identitate site
2. Condiții generale de utilizare a site-ului www.turism20.ro

2.1. Abonarea la fluxul de știri de pe www.turism20.ro
2.2. Comentarii, opinii şi alte mesaje
2.3. Comunicarea prin intermediul poştei electronice

3. Trimiteri de tip link către site-uri terțe
4. Drepturile de autor
5. Tehnologii
6. Informații colectate de la vizitatori
7. Confidențialitate

 

1. Identitate site

Site-ul de știri B2B/B2C www.turism20.ro | Turism 2.0 (site, proiect în cele ce urmează) oferă vizitatorilor săi acces la informații și analize dedicate pieței de turism online din .ro. Site-ul este administrat de către Petruș Lungu (coordonator sau administrator în cele ce urmează), persoană fizică, specialist în turism licențiat în economia turismului și managementul unităților hoteliere.

2. Condiții generale de utilizare a site-ului www.turism20.ro

Accesarea site-ului de pe dispozitive desktop, mobile sau televizoare inteligente, presupune acceptarea și respectare condiţiilor specificate în cele ce urmează de către toți vizitatorii site-ului.

Prin accesarea conținutului site-ului vizitatorii site-ului își confirmă vârsta de 18 ani, lucru ce le permite exercitarea drepturilor civile şi discernământ în fapte.

Articolele publicate pe site sunt pur informative, reflectând informațiile furnizate de terțe părți sau informații verificate de coordonatorul proiectului în limita timpului disponibil și a experienței acumulate. Administratorul site-ului nu îşi asumă nicio răspundere pentru erorile și neconcordanțele referitoare la serviciile și companiile menționate în articolele bazate pe comunicate de presă.

Preluarea comunicatelor de presă nu creeză nicio relație contractuală între administratorul site-ului și furnizorul acestora. Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a publica sau nu știrile.

Vizitatorilor le este interzisă blocarea sau restrictionarea accesului către site prin fraudă sau crearea de trafic nejustificat asupra server-ului pe care este găzduit site-ul.

Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a limita accesul oricărui vizitator la acest site, în orice moment şi pentru orice motiv care încalcă condițiile de față.

2.1. Abonarea la fluxul de știri de pe www.turism20.ro

Vizitatorii site-ului se pot abona la fluxul de știri al www.turism20.ro, folosind una din soluțiile prezentate în secțiunea ABONARE.

2.2. Comentarii, opinii şi alte mesaje

Pentru a posta comentarii pe site vizitatorii trebuie să se autentifice cu un nume și o adresă de email validă.

Vizitatorii site-ului își pot exprima liber opiniile referitor la subiectele tratate în știrile de pe site, atât timp cât nu aduc prejudicii autorilor lor, companiilor menționate în știri sau celorlalți vizitatori ai site-ului. Sunt încurajate feedback-ul și critica constructivă. Democrația prost înțeleasă nu va fi tolerată.

Plasând comentarii pe acest site, vizitatorii oferă dreptul administratorului de a utiliza, modifica, distribui și a afişa public comentariile în cauză, fără drepturi de autor și fără plată, oferind celorlalți vizitatori vizibilitate asupra numelui și site-ului web asociat numelui, după caz.

Întrucât, conform unei deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), administratori de site-uri se fac răspunzători pentru comentariile lăsate de vizitatori, comentariile sunt sub moderare şi vor fi aprobate numai dacă se încadrează condițiilor menționate mai sus. Astfel, administratorul site-ului este absolvit de orice vină pentru potențialele prejudicii ce pot fi aduse de vizitatori companiilor menționate în articole sau celorlalți participanți la dialog prin intermediul comentariilor .

Nu vor fi aprobate comentariile ce conţin link-uri către site-uri comerciale/ce nu au legătură cu subiectul articolelor sau comentarii ce conţin direct mesaje comerciale.

Vizitatorilor site-ului se obligă să nu folosească site-ul în scopuri ce pot dăuna vizitatorilor de bună credință sau administratorului acestuia: hacking, hărțuire, defăimare, manipulare ș.a.m.d.

2.3. Comunicarea prin intermediul poştei electronice

Vizitatorii site-ului, potențialii parteneri și alte terțe pesoane pot intra în legătură cu administratorul site-ului prin intermediul poștei electronice, folosind adresa de email contact[la]turism20[punct]ro. Mail-urile primite pe adresa menționată devin automat proprietatea administratorului.

3. Trimiteri de tip link către site-uri terțe

Articolele publicate pe site pot conține trimiteri de tip link către site-uri ale companiilor ce fac subiectul articolelor sau către site-urile gestionate de alte persoane. Astfel de trimiteri de tip link sunt prezentate numai cu scop informativ, administratorul site-ului nefăcându-se responsabil pentru conținutul sau securitatea informațiilor cu caracter personal colectate de către site-urile în cauză.

De asemenea, în articolele publicate pe acest site se pot găsi trimiteri de tip link specifice programelor de marketing afiliat, trimiteri ce se încadrează acelorași reguli ca și trimiterile de tip link fără caracter comercial. Prin accesarea acestora vizitatorii site-ului nu sunt taxați extra dacă finalizează comenzii de produse sau servicii pe site-urile comercianților promovați. În urma conversiilor făcute, administratorul site-ului primește un comision plătit de comerciant, nu de către vizitatorii care au finalizat comenzi.

4. Drepturile de autor

Drepturile de autor asupra textelor și imaginilor din articolele bazate pe comunicate de presă revin companiilor sau firmelor de relații publice și comunicarea care le-au emis.

Site-ul poate prelua știri de pe alte site-uri de știri, respectând regulile de citare. În acest caz, responsabilitatea veridicității informației revine site-ului furnizor.

Drepturile de autor asupra textelor şi imaginilor din articolele de analiză și opinie de pe acest site revin autorilor de drept și intră sub următoarea licenţa Creative Commons: Atribuire-Necomercial-Fără Opere Derivate 3.0.

Fiind un site de știri, pe www.turism20.ro se pot folosi imagini de tip stock pentru ilustrarea articolelor, situație în care acestea sunt creditate ca atare.

Logo-ul site-ului este proprietatea administratorului.

Vizitatorii site-ului se obligă în a nu folosi conţinutul site-ului în scopuri comerciale sau a copia conţinutul publicat sub nume de autor fără permisiunea scrisă a administratorului.

Vizitatorii site-ului pot partaja conținutul pe rețelele sociale sau pe blogurile/site-urile personale respectând condițiile de față.

Conținutul site-ului poate fi preluat în limita a 500 de caractere per articol, cu menționare sursei și link activ către articol, sub următoarea formă: Nume articol (cu link direct la articol).

Vizitatorii ce folosesc materiale de pe acest site în cursuri sau alte documentări sunt rugați să folosească formatul Wikipedia pentru citarea articolelor: nume autor, nume articol (cu link), numele sau adresa sursei, data la care articolul în cauză a fost accesat.

Administratorul site-ului nu se face responsabil de conţinutul site-urilor către care se fac trimiteri în articolele de pe site.

Vizitatorii sunt singurii responsabili de conținutul comentariilor adăugate pe site, în condițiile în care sunt încălcate drepturile de autor ale diferitelor entități și nu numai.

5. Tehnologii

Site-ul rulează pe CMS-ul gratuit WordPress și folosește o temă comercială, instrumente pe care administratorul site-ului va încerca să le țină la zi din punct de vedere al actualizărilor. Cu totate acestea, administratorul site-ului nu poate fi făcut răspunzător de eventualele daune pe care vizitatorii le pot suferi ca urmare a acțiunilor de hacking îndreptate împotriva site-ului.

Traficul site-ului este monitorizat prin intermediul serviciului Google Analytics.

Abonarea la newsletter se poate face fie prin intermediul serviciului Feedburner, fie prin intermediul serviciului MailChimp.

Pentru optimizarea site-ului administratorul rulează diferite plugin-uri WordPress.

6. Informații colectate de la vizitatori

Acest site se folosește de cookie-urile standard ale platformei WordPress pentru a facilita accesul vizitatorilor la site, dar și pentru a simplifica livrarea anumitor servicii de care vizitatorii se pot bucura pe internet, precum setări personalizate sau campanii publicitare mai eficiente.

Tehnologiile și serviciile mai sus menționate integrate în site colectează informaţii despre vizitatori în mod automat, precum adrese IP, informații despre browser-ul de pe care se accesează site-ul, adresa site-ului de pe care au ajuns pe site, adresa de email, dar și activitatea vizitatorilor în cadrul site-ului.

7. Confidențialitate

Datele furnizate prin intermediul formularului de comentarii, adresei de email, serviciilor de abonare la newsletter și a serviciului de web analytics nu vor fi făcute publice. Datele de web analytics pot fi partajate cu posibili parteneri.

La cererea autorităților sau a terțelor părți, prin decizii judecătorești, datele mai sus aminitite pot fi partajate cu aceștia.

Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a face modificări condițiilor în discuție, drept pentru care vizitatorii site-ului sunt sfătuiți să viziteze periodic această pagină pentru a revizui condițiile de utilizare.

CITEȘTE ȘI: Politica de confidențialitate