e-Turism Bref (46) – 26 mai – 30 iunie 2014

În ediția 46 a revistei presei în #eturismro aflăm despre Tripsta la 1.000.000 de rezervări, despre cele mai mari agenții de turism din România, despre portalul de turism al României, dar și despre câteva aplicații mobile care fac viața mai ușoară celor ce călătoresc. 
După un milion de rezervări – Curiozități despre zboruri!

Din cele 1.000.000 de rezervări făcute prin intermediul Tripsta, 20.000 au fost făcute prin tripsta.ro. Cele mai rezervate destinații prin intermediul tripsta.ro au fost Istanbul, Viena, Londra, Paris și Atena.

Mai merge cineva in agentii de turism?

PortalTurism.com, un agregator de oferte turistice de la agențiile de turism și portal de informare turistică și-a lansat aplicația mobilă de iPhone cu un articol total nepotrivit, în condițiile în care trăiește de pe urma agențiilor de turism. Aplicația este dedicată turismului intern și poate fi găsită aici. Aplicația funcționează ca un director mobil de unități de cazare și alte puncte de interes pentru turiști.

Cele mai mari agenţii de turism din România. TOP 10

În top 10 cele mai mari agenții din România după cifra de afaceri se menține și un OTA, vola.ro (25 de milioane de euro), dar și Happy Tour (36,7 milioane de euro), în portofoliul căreia se găsește paravion.ro.

Happy Tour Group, afaceri de 60 mil. euro în 2013

Pe partea de bilete de avion, 85% din vânzările totale de bilete de avion au fost vânzări de bilete către destinații externe precum Praga, Paris, Bracelona, Londra sau Madrid, dar nu numai. De asemenea, legat de scopul călătoriei, pentru 2013 s-a înregistrat un raport de 45% -55% pentru vacanțe versus vânzările pentru clienții corporate. A se observa diferența dintre CA expusă în știrea de mai sus și CA din știrea de față.

România va avea un portal oficial de turism. Ce informaţii va conţine romania.travel

Situl romania.travel va oferi celor interesați informaţii despre România, despre circuite turistice, sporturile din noua campanie de promovare a României şi altele informații de interes turistic. Domeniul romania.travel exista încă din 2010, când se afla în administrarea Oficiului Naţional Român de Turism. Noul sit va fi construit pe structura sitului realizat de biroul de turism de la New York.

CE lansează o aplicație mobilă pentru turiștii care călătoresc cu mașina în statele UE

Comisia Europeană a lansat aplicația pentru smartphone-uri Călătorii în străinătate (Android), aplicație destinată turiștilor care călătoresc cu mașina în statele UE.

Speed lanseaza Speed Taxi Premium, o noua aplicatie pentru iPhone

Clienții Speed Taxi care doresc confort au la dispoziție o aplicație mobilă premium prin care pot comanda mașini Mercedes clasa C, E, S.

Clujul vine tare din spate. Introduce plata biletelor de transport în comun prin SMS, la trei ani după Turda

Din 18 iunie 2014, clujenii pot plăti călătoriile cu mijloacele de transport în comun prin expedierea unui mesaj text de pe telefonul mobil, mesaj ce trebuie să conțină codul tipului de bilet, către numărul scurt 7478.

Sibiu: Vizitatorii Muzeului Brukenthal, ghidaţi cu ajutorul unei aplicaţii mobile

Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi primul muzeu din România care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicaţii speciale pentru smartphone-uri, numită i-locate.

Turismul online: Radiografia unei industrii care creste in pas cu increderea in Internet

În turismul online, mărimea contează … 🙂

Foto: brianac37, After the morning rus via Flickr, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
barcelona, montjuic

Barcelona pe fast-forward cu Happyșor, #calatoruldigital (ziua 3)

Next Article
plaja, vadu, litoral

Tu ştii unde se duc miresele când se duc?

Related Posts
Total
0
Share