Travel Scribus, ghiduri complete de călătorie în România

În demersul creării Indexului Aplicațiilor Mobile de Turism din România (#RomaniaTravelAppsIndex), Turism 2.0 va publica articole despre aplicațiile mobile de turism dezvoltate pentru a acoperi destinațiile turistice din România. Articolele se vor focusa pe problemele pe care aplicațiile le rezolvă, pe resursele necesare dezvoltării aplicației, pe utilitatea aplicațiilor în rândul utilizatorilor și pe oamenii din spatele aplicațiilor. Recenziile de aplicații vor fi publicate ca și până acum pe site-ul frate al Turism 2.0, Călătorul Digital. 2.0. Începem seria de articole cu aplicația Travel Scribus.
Aplicația Travel Scribus este o aplicație mobilă dedicată turismului românesc, ce oferă ghiduri de călătorie pentru fiecare județ din România. Alexandru Damaschin, fondatorul aplicației, și-a dedicat ultimii 3 ani din viață turismului românesc.

Puteam să călătoresc și eu ca mulți alții prin alte țări, să-mi creez o sursă de venit prin promovarea destinațiior de pe alte meleaguri. E atractiv. Înainte de această expediție am vizitat și eu mai multe orașe faimoase pentru frumusețea lor în Europa. Înțeleg. Am vrut ca prima țară vizitată din județ în județ sau din scoarță-n scoarță, cum se zice, să fie România. Astfel am început să observ că este foarte mult de muncă.

Ce probleme rezolvă aplicația Travel Scribus?

Această idee vine ca soluție la problemele pe care le-am întâmpinat de-a lungul a aproape 3 de ani de călătorit doar prin România,  de locuit în 9 județe și inițierea sau dezvoltarea unor proiecte turistice naționale, regionale sau locale precum Zig Zag prin România, Zanticus TV, Webus Media, Ziua Cânepii, Joc pe Ulița Soporului și Valea Soporului.

Alexandru Damaschin, fondatorul aplicației Travel Scribus

Problema generală

  • Lipsa produselor turistice din fiecare județ adaptate nevoilor actuale ale călătorilor români și străini;
  • Absența serviciilor și produselor rezultate din coordonarea turistică interjudețeană;
  • Inexistența unui produs turistic dedicat promovării centralizate naționale care pune accent pe potențialul turistic din toate cele 41 de județe românești;
  • O experiență personalizată pentru diferitele profiluri de turiști români și străini.

Problema reală

  • Oamenii doresc să călătorească, nu să urmeze un traseu prestabilit de firmele din turism. Iar în România sunt doar câteva județe promovate turistic.

Așadar, pregătim ghiduri de călătorie pentru fiecare județ ca să creștem numărul călătorilor prin România. Iar într-un final, să atingem și scopul aplicației: indiferent că ai 2-3 ore liber și ai chef să te pierzi prin oraș, planifici să călătorești prin natură pentru un sfârșit de săptămână, sau ești un călător bine organizat, minuțios și pregătit pentru o expediție chiar în jurul României, atunci aplicația Travel Scribus se personalizează după tipul de călător care ești deja.
Odată lansată, aplicația va fi actualizată la 2 luni, lunar sau chiar săptămânal cu încă un județ ca să putem acoperi, în scurt timp, toate județele din țară.

Echipa

Echipa noastră este formată din:

  • Alexandru Damaschin – CEO, vânzări, coordonarea și motivarea echipei, creearea strategiei de afaceri pe termen mediu și lung;
  • Marian Dumitru – Co-Founder / Partner la SEO ILM;
  • Ionela Panariu – Copywriter și Content Writer;
  • Silvia Bosoiu – Graphic Designer;
  • Andreea Iuliana Pintea – Traducător Română-Engleză.

Venituri/Costuri/Prețuri

Deși costurile sunt mari și depășesc 450.000 lei în primii 2 ani de dezvoltare a aplicației, pentru că scriem această colecție de ghiduri de călătorie din fiecare județ, totuși păstrăm un preț acceptabil și fix pentru aplicație pe care orice buzunar de călător să și-l permită: 20 lei.
Pentru precomanda aplicației am pornit o campanie de crowdfunding (finanțare colectivă ) pe platforma Creștem Idei.

Ce vă face să credeți că oamenii ar fi interesați să cumpere o aplicație în loc să acceseze informația gratis pe Internet?

Pentru că și noi facem documentare de pe Internet, dar nu găsim mereu totul. Sunt foarte multe situații când realitatea este alta pe teren. Mare parte din munca noastră este să verificăm informațiile, să găsim altele noi, iar apoi să verificăm și să testăm ce oferim prin aplicație.
Scriem ghidurile de călătorie de pe teren, nu de la birou.
Utilizatorii aplicației vor primi detalii despre destinații, costuri, activități, promoții și comunități locale de călători și vor avea acces la hărți, fotografii și acces la testimoniale video realizate, testate și verficate chiar de noi și comunitatea de călători locali.
Acces la ghidurile de călătorie va fi în format interactiv, digital și audio, direct din aplicație.
           CITEȘTE ȘI: Ghiduri turistice in format audio
Cei ce doresc să afle mai multe informații despre cum pot susține lansarea aplicației o pot face vizitând pagina aplicației Travel Scribus pe platforma Creștem Idei.
Notă Turism 2.0
Piața actuală a aplicațiilor mobile din România se împarte între aplicații la cheie (a se vedea aplicațiile construite pe platforma Eventya sau Schubert & Franzke), aplicații pe platforme ce oferă soluții tehnologice de rezervări (a se vedea aplicațiile din portofoliul Tourism Informator) și aplicațiile personalizate după nevoile și viziunea asupra pieței de turism a dezvoltatorilor. Travel Scribus se încadrează în cea de-a treia categorie și va trebui să depășească din punct de vedere al calității informațiilor și al funcționalităților aplicațiile mobile de turism ale primăriilor, consiliilor județene sau ale asociațiilor de promovare turistică, surse spre care turiștii ar tinde în ceea ce privește acuratețea informațiilor.
          CITEȘTE ȘI: Care este cel mai bun ghid turistic al României?
Dezvoltatorii aplicației trebuie să se uite la exemplele deja existente în piață, majoritatea cu site-uri de atracții turistice în spate (SkyTripRoad, Descoperă România etc.), aplicații care au primit deja și chiar implementat feedback-ul utilizatorilor, putând evita mișcări greșite dictate de entuziasm.
Foto: Tree, Tree via Pixabay

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Vola.ro își deschide oferta de servicii turistice către piața de turism locală

Next Article

Anomalii în căutările de zboruri spre și dinspre București

Related Posts
Total
0
Share